Различни видове обезкосмяване при жените

Обезкосмяването при дамите е известно от древността. Тогава жените са използвали кремък, мед, смола, карамел или гасена вар, за да премахват нежеланото окосмяване по тялото. Това обаче е било много болезнено и за щастие днес тези методи не се използват сред жените.

Днес повечето жени залагат на самобръсначката, епилатора, колата маска или лазерната епилация. Безспорно най-бързият и безболезнен метод за премахване на космите от женското тяло е самобръсначката. При този метод обаче има един голям недостатък и той е бързото окосмяване след това. Дори по-лошо-поникналите косъмчета стават по-дебели и по-гъсти, което никак не е приятно.

По-дълготрайни в борбата с окосмяването се оказват епилаторът и колата маска. При тези методи, косъмът се отстранява заедно с корена. Това обаче, ще се сетите сами, върви неизменно с болка и повече време. Препоръчително е да правите колата маска в студио, където опитен козметик ще го направи вместо Вас. Това разбира се краде от Вашето време и пари и много дами прибягват към метода с колата маска в домашни условия. Справянето с нея, разбира се не е невъзможно, просто усилията, които трябва да положите сами са повече. Епилаторът може да бъде използван в домашни условия и всяка жена може да се справи с него, но не всяка може да се справи с болката.

Лазерната епилация е друг много популярен метод, който скоро навлезе на територията на България. Този метод е почти безболезнен и премахва изцяло космите от тялото (има много лека болка, която трае само няколко секунди). Методът се предлага в почти всеки козметичен салон и се извършва с помощта на специална апаратура. Цените на това чудо са доста по-високи, но ефектът е много по-траен. Космите Ви могат да бъдат премахнати с 6 процедури.

You may also like...